donderdag 22 december 2022

Het is klaar en toch gaat het door

Hoe kan het toch, dat mensen en instanties nog steeds veroordeeld worden en de overheid zijn gang blijft gaan?

Wat me ook heel erg verbaasd is dat er nog steeds mensen zijn die denken dat de prik beschermt tegen overdracht. Ik heb nog steeds nooit gehoord van iemand die niet geprikt is die iemand heeft besmet, al zal het vast wel eens voorkomen. Van wel geprikte mensen hoor ik het aan de lopende band. Net hoorde ik van een vriendin wiens man het meenam van zijn werk. Die geprikte mens op zijn werk heeft heel veel mensen besmet en veel mensen zijn nu thuis. Vriendin heeft nu ook corona maar het is niet erg, vooral moe. Haar geprikte man is veel zieker. Wanneer wordt eindelijk toegegeven hoe het werkelijk zit en zakken mensen zachtjes en deemoedig door de knieën om zich te verontschuldigen?

Wat ik lastig vind, is dat als mensen het licht zien en ze spijt hebben van vroeger gedrag (in dit geval iemand die zegt dat hij bij de 'coronapolitie' zat in Amerika), en alles in het werk zetten om de strijd tegen oude denkbeelden aan te gaan in de wereld, door een deel van de mensen toch nog veroordeeld wordt. Je dacht eens zo dus je kan weer zo gaan denken. Dan zou iemand zich niet kunnen ontwikkelen en wie denkt er nog zoals 20 jaar geleden bijvoorbeeld? Het is altijd in beweging door wat je meemaakt. En bij deze man is het zo'n sterkte ontwikkeling. Het gaat toch steeds over voortschrijdend inzicht? Er zijn ook mensen die hem juist omarmen en waarschijnlijk de grootste groep, maar hoe negatiever mensen zijn, hoe meer dat blijft hangen. 
Er zijn ook artsen die vroeger voor de prik waren en op hun schreden terug zijn gekeerd door wat ze zien. 

Ab Osterhaus zegt dat er een griepepidemie is en dat kindertjes met griep afstand van opa en oma moeten houden. Zucht ...
Een steriele wereld zorgt ervoor dat we juist kwetsbaar zijn.

China zegt dat er elke dag 37 miljoen coronabesmettingen bij komen. En iedereen draagt een mondkapje!!!  
Gelukkig zag ik wel iemand zeggen dat het meestal lichte klachten zijn, maar hoe het er allemaal uitziet ... Logisch dat iedereen ziek is na die isolatiegekte. Het zou er heel anders uit hebben gezien als dat niet had plaats gevonden, om over de geestelijke gevolgen ervan maar niet te spreken.

Ik kreeg een bericht uit Griekenland en ben er ontdaan van, zoveel in verhouding jonge mensen (plotseling) overleden of oplevende kanker, vrienden van degene die me schreef. Haar man die 2x geprikt is (zij niet) werd door de 2 prikken ernstig ziek en heeft blijvende schade opgelopen.  

Iets heel anders waar ik van onder de indruk ben zijn de daklozen in Amerika, waar het -45 is!!! Niet om aan te zien. Ik zag een vrouw in een rolstoel in die kou. Er zullen veel mensen doodgaan, wat elk jaar al zo was, maar dit zijn zulke extreme temperaturen. Je huid bevriest meteen hoorde ik iemand zeggen en ik had dat ook al gelezen. Ik zag ook dat er zoveel mogelijk voor ze gezorgd wordt. En dat vind ik een mooi einde van dit bericht, wat er ook allemaal gebeurt, liefde is altijd aanwezig. 

https://twitter.com/djeekopdicht/status/1602929592452481024