zondag 18 december 2022

Een paar fragmenten

Goedemorgen. Na een korte nacht en een lekker zondags ontbijt met een geroosterde boterham, gekookt eitje en een warme pistolet met marmelade-gemberjam, eerst even aan u schrijven.

Na een recent onderzoek in Duitsland dat aantoont hoe mensen stierven door hartschade veroorzaakt door mRNA-vaccins, roept de vicevoorzitter van het Duitse parlement op om meer autopsies uit te voeren. Ik vind het essentieel dat elk onverklaard sterfgeval dat zich binnen veertien dagen na een vaccinatie voordoet, automatisch als een verdacht geval wordt geregistreerd bij het Paul Ehrlich Instituut. (Dit is een tegenovergestelde reactie dan die ik beschreef over een verdrietig geval in Nederland, waarvan werd gezegd dat overlijden kort na het prikken nog niet gold als gevaccineerd zijn. Wat ik steeds lees is dat het bijna altijd kort na het prikken is.)

Vice voorzitter Kubicki staat in het parlement niet alleen in zijn oproep om de oversterfte met een open blik te benaderen. Ook gezondheidswoordvoerder Tino Sorge van CDU vindt dat de olifant in de kamer belicht moet worden. “Twee jaar na de eerste coronavaccinatie is het hoog tijd voor een meer open benadering van vaccinatieschade en -bijwerkingen,” zei hij. “De studie van Peter Schirmacher is verontrustend, ook omdat het laat zien hoe weinig we weten over de risico's van vaccins, zelfs na twee jaar.”

Huisarts Els van Veen:
"Je kunt morele principes niet overlaten aan wetenschappers (en artsen). Corona maakte duidelijk dat elke veiligheidspal (vrije pers, onafhankelijke rechters, onafhankelijke gezondheidszorg etc.) disfunctioneerde en het af liet weten. Met desastreuze gevolgen."

Ze schrijft ook:
"Dr Rogier Louwen had afwijkende meningen bij het Erasmus MC. Hij wees op de risico’s van het coronavaccin en de beperkingen van de test. Op staande voet ontslagen. Komt nergens meer aan het werk. De prijs van een klokkenluider is hoog. Zelfverloochening lijkt me nog erger ..."

Duitse ars intensieve zorg trekt aan de alarmbel! 
"Het aantal mensen in Duitsland dat momenteel lijdt aan een infectie of ziekte ligt op een historisch hoog niveau, zegt voorzitter Christian Karagiannidis van de Duitse vereniging voor intensive care en spoedeisende geneeskunde tegen de Rheinische Post. „Het ziektecijfer onder de bevolking is momenteel extreem hoog, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

Herman Steigstra (statistisch analist): "Dramatische berichten uit Duitsland. TIEN maal zoveel plotselinge overlijdens als normaal. De OVERHEID zoekt het daar uit."
En "Een grof schandaal! Heel bizar, oversterfte door vaccinatie is heel duidelijk aangetoond. Na 5 prikken een kans van 1:250 dat je er aan gaat overlijden. Nee, natuurlijk gaan we dat niet officieel onderzoeken. Ernst zit op het deksel van de doofpot!"
Het schijnen cijfers van CBS te zijn, maar dit lijkt me wel heel bont, kan bijna niet zou je denken. Dat er zoveel mensen met infecties op de ic liggen in Duitsland is wel veelzeggend. Hoe is dat in Nederland? Als dit getal werkelijk klopt neem ik aan dat dan eindelijk alles tot op de bodem uitgezocht wordt, zoals dat overal zou moeten. Maar als er in Nederland 10 onderzoeken naar oversterfte komen, zonder dat er een onderzoek bij is die over de prikken gaat ... wat kan je daar nog op zeggen? Wij hebben geen enkel vertrouwen meer in de overheid en dit bevestigt dat maar weer.
Natuurlijk gaan er in het begin dingen mis bij iets nieuws maar daarom is evaluatie en openheid zo belangrijk. Dat gebeurt toch overal? 
En dan gaat het hier om zoiets groots waarbij het virus op een gegeven moment geen probleem meer was, maar wel hoe ermee om werd gegaan en niet alleen toen, maar nog steeds. 

Over doofpot gesproken, wij kijken op zaterdagavond altijd naar een spannende serie of film. Nu deel vier gezien van het Helsinki Syndrom. Het is heel actueel. Op een gegeven moment wordt er iets gezegd over doofpot en sterfgevallen en toen dacht ik ook zoveel wordt hier in de doofpot gestopt, terwijl het om ernstige bijwerkingen en zelfs om vele mensenlevens gaat. Is die doofpot dan werkelijk belangrijker??? Dat kan toch niet waar zijn, maar het is wel waar. 
Als die hele idiote (en in het begin! ernstige) coronaperiode er niet geweest was, hoe zou de wereld eruit hebben gezien? Er moest wel iets gebeuren, het kon niet doorgaan zo, maar wat nu?
Er zal vast iets komen, maar wat en wanneer?

Ik hoop dat u goed wakker bent na dit pittige begin van de dag.
Op zondag lopen we vaak na het ontbijt, in plaats van ervoor, en dat gaan we nu doen.
De grond en de bomen zijn wit van het rijp, de lucht is roze.

Ik zal later op de dag een voorbeeld van goedkope kerstmenu's plaatsen.
Gisteravond hadden we heerlijke, beetje scherpe door de srirachasaus, nassi-achtige rijst met tofublokjes (1/3 van de tofu bewaard om een burger van te maken voor op een havermoutbroodje. Ik schreef dit eerder al eens, dat bevroren tofu na ontdooien een veel steviger structuur heeft) gebakken uien, veel knoflook, paprika en erwten uit de diepvries. 
Als toetje cichorino met een pecanbroodje. Even in de airfryer en mmm, knapperig van buiten, warm, zeg maar heet en zoet van binnen. Bijna elke supermarkt heeft een bak met spullen die voor weinig weggaan. De pecanbroodjes lagen er een keer in, 2 voor €0,69 cent!! Meteen meer gekocht natuurlijk, voor in de diepvries, we zijn er gek op.

 

Fijne zondag!