vrijdag 9 december 2022

Goed gesprek en volle maan

Een fantastisch gesprek met Hans Siepel* (verkouden). Sommige mensen zijn zo duidelijk. Hij heeft alles van binnenuit meegemaakt. Ik heb meteen het boek over zijn moeder gereserveerd bij de bibliotheek. Op zich is dit al vervullend, maar de combinatie met spiritualiteit maakt het voor mij nog interessanter. Ik ben zo blij met dit soort mensen.
https://www.youtube.com/watch?v=dNRWnwVQd9I

*Hij was topambtenaar en begon als PR voorlichter bij Groen Links en daarna was hij woordvoerder voor diverse bewindslieden. Hij werd plaatsvervangend directeur Binnenlandse zaken. Hij vervulde jarenlang een grote rol in het Nederlandse politieke beleid.
Hij schreef artikelen in diverse media en veel boeken. Over communicatiestrategie en openbaar bestuur en over religie, mystiek en het geestelijk leven.

Toen ik in Dennendal werkte (maar ook later in mijn praktijk) was dat altijd mijn manier van omgaan met bewoners. Reageren vanuit hen, dan is er al altijd contact mogelijk en is er geen afstand. Het hoofd (rationaliteit, oordelen) zit er niet tussen. Dan voelt iemand zich gezien en gehoord. Dat is wat ik vooral zo gemist heb de afgelopen jaren, er werd over mensen heen gedenderd. Ik voelde me onzichtbaar.

Het is winter! Vanmorgen vroeg liepen we door de rijp in een witte wereld. We zagen reeën onder een volle maan. Het leek een sprookje. Een heel mooi begin van de dag. En zo'n moment blijft dan eigenlijk de hele dag bij me. 

Niet zoals ik het zag, maar wel dezelfde combinatie van winter en ree.

castleguard

Ik wens u een fijn weekend!