zaterdag 31 december 2022

Evaluatie 2022

Wat was fijn het afgelopen jaar?

 • De uitslag van Henks blaasonderzoek. Niet alleen schoon, hij zag er prachtig uit!
 • De inzichten die ik kreeg. Alles wordt steeds duidelijker. Ook in negatieve zin, maar daar gaat het hier niet over, het positieve ervan is; liever duidelijk dan vaag
 • Ik ben me nog meer bewust hoe ik voor ons en mezelf moet zorgen. Ik kan in die zin alleen op mezelf vertrouwen en dat doe ik met liefde voor ons!
 • Ik (we) heb veel steun gehad aan al die mensen die hun nek uitstaken, met alles risico's van dien. Ze waren een licht in de duisternis
 • De mooie boeken die ik las
 • De mooie documentaires en films die ik zag
 • De dankbaarheid te voelen dat we niet in een oorlog moeten leven, zoals in de Oekraïne. Dat we stroom hebben en water. Voldoende te eten. Ik was me hier allemaal bewuster van dan ooit
 • De rust en gemoedelijke sfeer in deze omgeving
 • Het bos, altijd
 • Onze dierbare vaste momenten, zoals in de namiddag als we een belangrijk gesprek zien, met een heerlijk kopje koffie erbij
 • Dat ik nooit een dag zonder humor hoef te leven en er dus nooit een dag is dat ik niet lach
 • Dat we het door alles heen samen en in deze omgeving heerlijk hebben!

Wat waren voor u de fijnste momenten van het afgelopen jaar?

Wat was niet fijn?

 • Wat ik niet alleen het afgelopen jaar, maar ook de jaren ervoor echt verschrikkelijk vond en vind is dat mensen die duizend, hoog gewaardeerde artikelen schreven persona non grata zijn geworden. Ze denken niet zoals gedacht moet worden. Mond houden!
 • Iedereen die niet in de stroom meeging was wappie of complotdenker. Zo doe je niet alleen die mensen tekort, maar ook de democratie*
 • Dat er nog steeds door werd gegaan met prikken terwijl het zinloos was en vooral omdat iedereen kan weten wat de effecten kunnen zijn. Puur misdadig. We begrijpen er niets van. Hier zijn we heel erg van geschrokken
 • Inmiddels schrikken we nergens meer van en dat is nog erger
 • Dan kom ik op het punt van geen vertrouwen meer hebben. Niet in de overheid, niet in medici (gelukkig zijn er op elk gebied waardevolle uitzonderingen)
 • Vroeger was ik vol vertrouwen dus ik beschouw dit als een groot verlies het afgelopen jaar. Vorig jaar, ook omdat ik minder wist, was het nog niet zoals nu
 • Het gebrek aan openheid, het nergens over willen hebben, terwijl er zoveel mensen doodgaan of heel nare bijwerkingen hebben
 • Erg teleurgesteld in de media en daarmee zeg ik niets nieuws, ik heb het vaak genoemd. Wanneer de media vanaf het begin kritisch waren geweest zou veel anders zijn gegaan. Nu gaat er (ook) veel rotzooi naar buiten komen omdat er eerder niet naar gevraagd werd 
Dit rijtje gaat over alles wat er in Nederland en de wereld veranderd is en dat is immens veel. Het gaat niet over vervelende dingen in mijn leven, bijna alles kwam op de tweede plaats

*Ik vind helemaal niet dat echt alles gezegd moet worden, maar wel als het om een andere mening gaat en helemaal als mensen met veel verstand en vooral het hart op de juiste plaats (zonder winstbejag!) dat doen. Om mensen te helpen. Alleen daarom.


Opkomen voor mensen, voor dieren, voor de natuur. Mensen, dieren en natuur kunnen veel zelf. Heel veel. Als er maar niet op ze gejaagd wordt. (De natuur is onovertrefbaar!!!) Zelfs dan is soms ontsnapping mogelijk.
Dit is een mooie foto, zo aan het eind van het jaar. 

"Hijgend hert verstopt zich op Franse bouwplaats, ternauwernood ontkomen aan jachtgezelschap met meute honden" (DFB Gelderland)  

"Hijgend hert der jacht ontkomen"


Het plenst op deze oudejaarsdag. En dat gaat voorlopig door. Geen winters oudjaar, maar nat en het was niet eerder zo warm op deze dag, 15 graden.
Maak het maar extra gezellig voor uzelf.