donderdag 15 december 2022

Menswording en bevroren blaadjes

We hadden een mooie kerstviering gisteravond. Warmte, saamhorigheid. Buurvrouw las een kerstverhaal verhaal voor en ik Anselm Grün, over menswording en over ken uzelve. Deze hemelse eis die gegraveerd is in de tempel van Delphi, was voor de kerkvaders en eerste monniken de fundamentele voorwaarde om mens te kunnen worden. Geestelijk leven betekende voor hen de moeizame weg naar de zelfkennis aanvaarden, luisteren naar je innerlijke stem en nagaan of je vrij bent in je beslissingen, dan wel of je gedreven wordt door emoties.

Overal bevroren, knisperende blaadjes tijdens onze ochtendwandeling. 


Robert Malone ("I'm back") is weer terug op twitter, gelukkig. Wie is meer mRNA-autoriteit als hij? Lachwekkend dat hij verwijderd was, maar ja, hoe meer mensen weten, hoe bedreigender ze zijn. Elon Musk hint er trouwens op dat hij berichten bezit tussen leidinggevenden van Twitter en Fauci's team, waarin wordt aangedrongen om mensen te censureren die niet meegaan met hun COVID-narratief. Het bekende verhaal, dat overal aan de hand was, echt overal!  
Er zijn meer goede berichten, bijvoorbeeld dat de gouverneur van Florida een onderzoek is gestart naar wangedrag met betrekking tot de experimentele prikken. Dit is werkelijk groot nieuws. En er starten steeds meer processen overal. Uiteindelijk zal alles duidelijk zijn.

Ik dacht dat ik nu wel heel veel uitwassen had gezien, maar er is toch weer iets nieuws. Een vrouw schrijft dat haar man door vaccinatie is overleden, maar er stond dat hij ongevaccineerd was omdat niet meteen na de prik geldt dat je gevaccineerd bent. Het is juist vaak dat iemand binnen een paar dagen na de vaccinatie overlijdt!!! Er ontstaat hierdoor dus ook een totaal verkeerd beeld, als het pas telt als er twee weken voorbij zijn, na het prikken. Is iemand hiermee bezig? 

Ook iets nieuws en voor mij niet nieuw, het lag voor de hand, maar wel dat erover gepubliceerd wordt. In The Atlantic staat: "Kinderen wier vormende jaren in het teken stonden van ontsmettingsmiddel, hebben vast en zeker een ander microbioom gevormd."

"In het voorjaar van 2021 deed Brett Finlay, microbioloog aan de Universiteit van British Columbia, een gewaagde en zorgwekkende voorspelling. ‘Ik gok dat we over vijf jaar een grote groep kinderen met astma en obesitas gaan zien,’ zei hij tegen tijdschrift Wired. Hij noemt deze generatie de ‘coronakinderen’: zij die net vóór of tijdens het hoogtepunt van de crisis zijn geboren, toen het coronavirus alom aanwezig was en we collectief alles schoonmaakten om maar niet besmet te raken."
Iedereen kan bedenken dat als zinvolle bacteriën gedood worden dat consequenties heeft. Of ze dan astma en obesitas krijgen weet ik niet, er is veel mogelijk denk ik, maar dat het ongezond is, net zoals de mondkapjes dat waren, die ook op een andere manier over bacteriën gaan kan niet anders. Ik weet niet of er echt onderzoek naar mondkapjes is gedaan, ik denk het niet. Die doorzichtige kappen waren dan beter en je zag iemands gezichtsuitdrukking, cruciaal, niet alleen voor baby's maar voor elk contact. Zeker als je de ander nodig hebt.

Er komen 10 onderzoeken naar oversterfte en geen een gaat over de relatie met vaccins. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk? Uitgestelde zorg zal vast ook een rol spelen, maar verder ... Maar ja, het past weer in hetzelfde verhaal. Wat wordt mensen toch een onrecht aangedaan. Mensen die overleden zijn en vooral hun nabestaanden. Het enige wat je hen kan geven is eerlijkheid, de waarheid. Vervolgens een schuldbekentenis en dan een vergoeding, al zal dat een zeer schrale troost zijn.

De wraps voor tussen de middag zijn gebakken, er staat een brood te rijzen en ik heb aan u geschreven. Bijna cichorino drinken en daarna de seizoenenkast (nou ja, twee grote planken) schoonmaken en herindelen.