vrijdag 2 december 2022

Reacties

Ik geef heel soms een reactie ergens, maar ik ben verder niet op social media. Er worden bevestigende, meelevende en ondersteunende reacties gegeven aan elkaar en er worden verschrikkelijke dingen geschreven. Ik schrik daar steeds van. Wat een frustratie en pijn moet er zijn om dat uit je vingers te krijgen. Het is ernstig. Wat moet er gebeuren om dat te doorbreken? (Nu dit aan de hand is zou men bezig moeten zijn met de oorzaak en bij kleuters beginnen met positieve begeleiding, aandacht voor ieders kwaliteiten, zelfvertrouwen creëren, of op z'n minst een bijdrage eraan leveren en dit tot en met het hoogste onderwijs)
Dat is bij iedereen verschillend, maar misschien zou er iets groots moeten gebeuren, chaos en daarna iets waar iedereen gelukkig van wordt. Al is het maar om dit even te beleven en het effect ervan te ervaren en een gevoel van saamhorigheid te hebben. 

Wat is fijner dan liefdevol met elkaar omgaan? In huis, met de buren, in de winkel, met voorbijgangers, met bedrijven, met artsen. Overal.

Mijn tandarts zei eergisteren:"We zijn er voor je". Ik werd daar zo warm van. Ik herinner me vorig jaar, toen er extra veel ventilatie was vanwege corona. De zon scheen, ik voelde een zuurstofrijk briesje, ik keek naar de blauwe lucht en werd omringd door de goede sfeer die daar heerst. Ik voelde me gelukkig.
Ditzelfde voelde ik bij alle patiënten/cliënten die ik gehad heb. Ik hoop dat ik iedereen een welkom gevoel heb gegeven en ik wilde elke keer alles geven. Aandacht, betrokkenheid, empathie, diepgang, duidelijkheid, iets in beweging brengen. Liefde. Het enige op de wereld waar elk mens behoefte aan heeft. Niet gericht (kan natuurlijk) op één persoon, maar het zit in alles. En vooral om dat zelf te voelen. Naar alles om je heen en voor jezelf, de basis. We hebben allemaal veel onuitgewerkte gevoelens en die komen we op alle mogelijke manieren tegen en zo groeien we door elke ervaring, bewust of onbewust. Niets kan worden overgeslagen. Maar het is heerlijk als je naast dit allemaal en naast wat er in de wereld gebeurt, opgaat in die kostbare momenten van harmonie.

scronfinixio