vrijdag 2 december 2022

Vervolg voorbereiding en goed nieuws

Oostenrijkse overheid bereidt land voor op black-out: Tassen met voedselporties staan klaar.
Oostenrijk heeft dinsdag noodmaatregelen aangekondigd om voedsel en andere benodigdheden veilig te stellen voor mensen in geval van ‘stroomuitval’ deze winter.

Het plan, gepubliceerd op de website* van het ministerie van Landbouw, Regio’s en Toerisme van het land, bepaalt dat alle supermarkten gesloten moeten blijven op de eerste dag van een mogelijke black-out. Op de tweede dag blijven de winkels gesloten, maar fungeren ze als centra van waaruit zakken verse producten aan de bewoners worden uitgedeeld, tussen 10.00 uur en 15.00 uur.
De winkels bieden kant-en-klare tassen met water, houdbaar brood, ingeblikte goederen, kant-en-klare producten en kaarsen die voor contant geld worden verkocht. Babyartikelen en hygiëneproducten worden op verzoek beschikbaar gesteld.
Bewoners werden geadviseerd om voedsel in te slaan dat lang houdbaar is en genoeg is om 14 dagen van te kunnen eten, evenals kleine hoeveelheden cash (ongeveer €100 per gezinslid) in huis te hebben.

Het gaat hier over een voorraad van minimaal twee weken. Lijkt me ook handiger dan drie dagen. Ik hoop dat ze haast maken met de campagne. Het is vaag. Als je alleen al ziet hoeveel cyberaanvallen er zijn is het opmerkelijk dat zoiets nog niet gebeurd is. En zoals Henk altijd zegt: "Beter mee verlegen dan om verlegen", wat een gevleugelde uitspraak voor ons geworden is. Dan gaat het om een dikke trui of een paraplu, hier gaat het om iets veel belangrijkers.


nattanan23


De autoriteiten in de grootste staat van Australië, New South Wales (NSW), hebben gezegd dat ze tienduizenden boetes zullen intrekken of terugbetalen die zijn opgelegd voor schendingen van de lockdown-regels tijdens de pandemie.
Ze werden ongeldig verklaard omdat de boetes de overtreding niet voldoende beschreven.