dinsdag 20 december 2022

Soort Lebkuchen

Heel eenvoudig en heel lekker. Stukken (rondjes, vierkanten, rechthoeken) koek* overgieten met gesmolten chocolade en eventueel versieren met glazuur, gekleurd strooisel, enz. Het lijkt een beetje op Lebkuchen. Ter variatie sneed ik de koek doormidden en besmeerde ik het met een beetje kokosolie. Dat heb ik vanmorgen ontdekt. Met (plantaardige) boter zal ook lekker zijn. De dubbele koek bedekken met chocolade en kokosrasp erop strooien. U kunt de goedkoopste koek en de goedkoopste chocolade gebruiken. Zo heeft u iets feestelijks voor weinig. Ik weet zeker dat ik ergens gekleurd strooisel hebt, maar ik kon het nergens vinden. Sukade erop gedaan. 

*Mijn moeder gebruikte altijd Oude Wijvenkoek, ik heb dat overgenomen, maar in de winkel waar we waren hadden ze hem niet en we hadden geen zin om naar een andere winkel te lopen waar ze het wel hebben. Friese (wilde Henk graag) kruidkoek gebruikt, heerlijk. 
Toen we terugkwamen van de laptoples stond dit mooie, heel natuurlijke kerststukje voor de deur, van de zieke vriendin. Blij mee.

Hier is de koek groter. De enkele koek met sukade is een beetje saai om te zien, maar ik had het en het is wel lekker. Er zijn ook een paar dadels bij, die gevuld zijn met pindakaas en een paar pinda's


De koek kost maar €0,65
Chocolade €0,59