zondag 4 december 2022

Lunch en diner

Ik kwam gisteren nog een paar kleine paprikaatjes tegen. Ik wilde even proeven hoe zoet ze waren en stopte dus een stukje in mijn mond. Geen paprika, peper! Henk helemaal blij en ik ook, maar omdat ik het niet verwacht had... Omdat ik dacht dat het paprika was had ik de zaadjes nu een keer weggegooid, ik heb er zoveel. Maar nu ik wist dat het peper was heb ik ze weer uit de prullenmand gevist, wat een heel gedoe was. Blij dat ik het gedaan heb en ik ga er straks een paar zaaien. Wat zitten er toch veel zaadjes in een peper (of paprika). Ik heb een doos vol zaadjes. Geen goud, geen zilver, geen dollars, dit is mijn rijkdom en spaargeld!
Op de vensterbank staan er volgens mij verschillende in bloei. Twijfel wat paprika en wat peper is, maar we zullen het zien.

We hadden het koud dus tussen de middag hadden we een kom met pompoenragout met gebakken ui, knoflook, kerrie, de verse peper en peterselie (goed voor Henks blaas). Daar kregen we het lekker warm van.
Gisteravond maakte ik een quinoa-lijnzaad quiche. Heel gezond en ontzettend lekker. Alleen gezond is veel te weinig wat mij betreft. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het recept op Pinterest (zo'n fijn sociaal media kanaal!!) zag. Heel klein beetje aangepast, maar de basis is van Lorena Grater van Green Healty Cooking.

Een beker quinoa in 1 1/2 beker water koken. Ik kookte het wat langer dan normaal, 20 minuten  en daarna liet ik het pannetje nog even staan. Ik heb een keramische kookplaat en die blijft altijd nog heel lang warm. Daarna nog uit laten stomen met de deksel eraf. 3 eetlepels (zij gebruikt er 2) lijnzaad laten wellen in 2 eetlepels water. Na 2 uur of zo (maar dat hoeft niet hoor, ik kwam er gewoon niet eerder aan toe, na een kwartier is denk ik ook goed) ben ik de quinoa en lijnzaadmengsel gaan kneden en ik bekleedde er een airfryer vorm mee.. Ik deed gebakken prei onderin en 2 met een scheutje water geklopte eitjes met kruidenzout en peper goot ik eroverheen. Ik bakte het 35 minuten op 180 graden. In de gewone oven 200 graden en 10 minuten korter? Het hangt ook van de vulling af. Ik gaf er veldsla met appel en een mosterdsausje bij.Met dit quinoadeeg kan je volgens mij ook een lekkere appeltaart bakken.