zaterdag 31 december 2022

Naar elkaar luisteren

Twee favoriete radioprogramma's zijn Nieuwweekend en de Taalstaat. Radioprogramma's die we live zien. De eindejaarsuitzending vind ik helemaal leuk want dan zijn alledrie de boekrecensenten er. Ze bespreken de boeken van het jaar en wat er allemaal gaat komen in het nieuwe jaar.
https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuwsweekend/8b3e1230-b189-448c-bd28-6da50d80c2dd/2022-12-31-de-boeken-van-het-jaar-volgens-onze-recensenten
De Taalstaat zie ik niet altijd, maar als ik het zie geniet ik ervan. Hoe kan het ook anders, TAAL.
Naar Nieuwsweekend kijken we elke week, na het poetsen met een beker cichorino.
Wat ik van de Taalstaat opving vanmorgen:

Wie luistert weet meer

Dat is mijn wens voor het komende jaar, dat iedereen naar elkaar wil luisteren. Het gaat dan om openheid. Openstaan voor de (innerlijke) kennis die mensen hebben, inzichten, betrokkenheid. Vrijuit spreken over alles wat ertoe doet. Geen deur dichtdoen, maar die wagenwijd openzetten.

En met deur bedoel ik hart.


John  Hain  

Ik wens u allemaal een mooi uiteinde van 2022!