donderdag 26 januari 2023

Broccoli en koude douche

Wat gaat u dadelijk eten? Wij in ieder geval broccoli uit de oven. Broccoli in roosjes, 2 eetlepels olie en verschillende specerijen erdoor zoals ui- en knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. 20 minuten bakken op 180 graden. Tussendoor misschien een keer husselen. Wat verheug ik me alweer op de tomaten en komkommer, over een paar maanden. Een paar maanden, dat is nog wel lang. Misschien iets eerder. :-) Wij eten altijd vroeg, voor zessen en dan hebben we een lange avond.
Toen ik vanmorgen onder de douche stond bedacht ik me dat als mijn moeder per uitzondering eens vroeg in de avond haar nachtpon aantrok, ze dat heerlijk vond. Eigenlijk deed je zoiets niet. Waarom niet? Fijn dat ik dat niet heb, dat er van alles volgens bepaalde regels moet (toch had mijn moeder uiteindelijk vooral haar eigen regels!). Ik trek elke avond na een vroege koude douche mijn nachtponnetje aan en dan begint de avond. Ik vind dit zo het allerfijnst! Die koude douche is de tweede van de dag. Niet dat mijn kleppen in mijn benen erdoor gaan werken, maar alle beetjes helpen. Het is wel prettig om mijn bloed beter te voelen stromen. Daarbij heeft een koude douche nog allerlei andere voordelen, zoals een goede bijdrage aan mijn weerstand.


De broccoli was heerlijk, krokant, een aanrader. Wel iets te bruin geworden. Een beetje verbrand zeg maar. :-)
Volgende keer op 170 graden proberen. De geur van de kruiden blijft daarna no even hangen, niet de broccoli, nog een voordeel.