dinsdag 3 januari 2023

Niet goed

Ik moet eigenlijk niet meer bij bijvoorbeeld nu.nl kijken, niet goed voor mijn hart. De toon waarop dit artikel is geschreven benadrukt voor de zoveelste keer het gebruikelijke narratief kritiekloos.

Een Duitse arts gaf meer dan 4000 mensen vrijstelling van het dragen van een mondkapje. Nu moet ze 33 maanden naar de gevangenis, mag daarna 3 jaar niet als huisarts werken en moet een boete van €28000 betalen.  

In Duitsland werd veel meer dan hier geprotesteerd tegen de coronamaatregelen, waaronder de mondkapjesplicht. Je zag er niets van (ik zag het wel) op de gewone media, zoals je nergens iets van zag. Net als in Nederland was er tijdens de pandemie veel discussie over de toegevoegde bijdrage van mondkapjes. De advocaten van de arts zeiden tijdens de rechtszaak dat mondmaskers schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat werd weerlegd door medische experts (?????)  waarna de rechtbank het argument van tafel veegde.
Wat verschrikkelijk weer. Als mondkapjes hielpen had niet iedereen in China nu onschuldige corona en je kan toch bedenken dat steeds opnieuw je uitgeademde adem inademen en geen frisse lucht krijgen niet gezond is. Wie kan dat nou niet bedenken? 
Er zijn genoeg experts die het tegendeel zouden vertellen maar die worden niet uitgenodigd om hun mening te geven.

Ik mag nog wel eens bij nu.nl kijken, maar dan alleen als het niet te maken heeft met dit soort onderwerpen. Pas als door openheid de waarheid boven tafel komt waardoor er een ommekeer komt, dan is het anders.