maandag 2 januari 2023

Ouderen

Een Duitse documentaire 'Medikamente im Alter - die unterschätzte Gefahr' over dat oude mensen veel medicijnen krijgen, maar dat veel niet werkt, integendeel! Het heeft vaak een negatieve werking. https://www.youtube.com/watch?v=QvXxQRe1pfs
Verpleegkundigen komen langs bij ouderen om te bekijken wat iemand allemaal neemt en welke klachten veroorzaken. Er mogen op zich niet meer dan 5 verschillende medicijnen worden voorgeschreven omdat ze anders verkeerd op elkaar inwerken. Och, och, och ... Het is een kritische documentaire en gelukkig gebeurt er iets. Het streven is zo min mogelijk medicijnen en je ziet hoe goed het mensen doet als ze afbouwen!

Wat is het toch erg als je ziet wat voor hoeveelheden mensen vaak gebruiken. Bakken vol! Ik heb het vaak gezien.
Je ziet in deze documentaire ook iets over Engeland, hoe ze daar inzetten op meer mobiele hulp ipv pillen. Verrassend en bemoedigend. 
Verstandige, liefdevolle ondersteuning. Dat is toch wat iedereen nodig heeft, jong, oud. Zeker als je het zwaar hebt. In Engeland leggen specialisten (geriaters) ook huisbezoeken af. Geen theorie, maar zien hoe het in de praktijk gaat.

Of: "Ärzte, Medikamente und das große Geld"  Het gaat o.a. over medicijnen die te snel op de markt komen (dit is 4 jaar geleden, maar hoe herkenbaar!) en dat er veel mensen moeten sterven voor het weer uit de markt wordt gehaald.
https://www.youtube.com/watch?v=uOgVDvi0Y6U
Hier wordt nergens over gepraat op de televisie. 


Sabine van Erp

Ik las vanmorgen iemand die schreef: "Vroeger maakten artsen zieke mensen gezond, nu maken artsen gezonde mensen ziek".
Dit sloeg op de prikken. Ja, mensen worden ziek gemaakt en niet alleen door deze prikken, ook door al het andere dat voorgeschreven wordt. Ik bedacht net het woord vaksins en ik vind het
 een goede benaming. Ik schrijf meestal prikken omdat ze niets met een vaksin te maken hebben.
Het is belangrijk, levensreddend, als mensen wakker worden. Wat betreft alles.
Veel heeft met elkaar te maken.
Van veel pillen worden mensen ziek, ik hoop zo dat dat steeds meer doordringt en dat doet het als men het zich bewust wordt. En dan beseffen dat de industrie gediend is met zieke mensen.  En dan is er nog de politiek die zich ermee bemoeit of zelfs bepaalt wat er moet gebeuren.

Vanaf het begin heb ik gezegd dat hoe meer geprikt hoe meer mensen ziek worden en het wordt steeds meer toegegeven. Ook worden de bijwerkingen van de vaksins steeds meer onderkend. Nu zelfs door de who. Op deze manier geschreven staat er wie???
De paniek om de Chinezen, hoe treurig. Logisch dat ze ziek worden maar hoe ermee om wordt gegaan, daar, hier, overal. Uit een poll die ik zag bleek weer dat mensen meteen bang zijn. Het zit in hun systeem en hoe kunnen ze daarvan bevrijd worden? Naar mijn inziens alleen door 
intuïtie (of buikgevoel) kennis vergaren en nadenken. En luisteren naar mensen die er veel van weten.

Een brief in het nrc
https://twitter.com/HansKoppies/status/1609108816452362241?s=20&t=6e3kqYMm1OX96mdekF9Zcg