donderdag 5 januari 2023

De waaromvraag

Nog even een berichtje van iemand op twitter (ik vind dit mooi aansluiten op mijn woorden van maandag over medicijnen).
Oma 81 lag thuis met 24 uurs zorg palliatief. Na paar weken kon dit niet langer doorgaan dus richting verpleeghuis. Wakkere arts begon met schrappen van de pillenlijst, op 1 na. Na 3 maanden woont ze nu weer zelfstandig, geholpen aan staar en kan nog jaren vooruit. Intussen 85+"
Precies waar die Duitse documentaires over gingen, pillen kunnen mensen zo ziek maken. Er was vanavond een item vanuit een apotheek in het nieuws en het ging over betalen, maar het fijne weet ik er niet van. Wel weet ik dat er een zakje volgestopt werd met pillendoosjes, zoals dat de hele dag doorgaat. Ik word er niet goed van en snap werkelijk niet dat het zomaar kan allemaal. Mensen zijn het doodnormaal gaan vinden. Wij niet!!!

Ik zag de titel van een artikel:
"Jeugdcriminaliteit verhard, maar eigenlijk zoekt niemand uit waarom."
Niet alleen daar, het verhardt overal. Kijk naar de sociale media, de voelbare frustraties, de boosheid. Wat mensen elkaar toewensen ...
En niet alleen als het om criminaliteit gaat wordt de waaromvraag niet gesteld. Het geldt toch voor bijna alles? De belangrijkste vraag die gesteld kan/moet worden.
Anders kan je niet verder.
Als er al iets gebeurt is het zo ontzettend vaak symptoombestrijding. En dus verandert er niets. Alleen als de bron aan wordt gepakt wordt het anders. Dan pas weet je wat er werkelijk aan de hand is en kan er gehandeld worden. Vaak is het weten al een groot deel van het antwoord. De 'behandeling' kan uit van alles bestaan, geestelijk, fysiek, spiritueel. Zelf of door iemand anders. Om een voorbeeld te geven; het bleek dat mensen die met corona op de ic kwamen vaak een vitamine D gebrek hadden. Wat er ook allemaal gedaan wordt, 'kwetsbare' mensen moet in ieder geval verteld worden dat het goed is om te zorgen voor voldoende vitamine D! Een heel praktische oplossing of op zijn minst een goede bijdrage.

Tucker Carlson: “Voor de vaccinatiecampagne waren er in de grote Europese sportcompetities gemiddeld 29 hartaanvallen per jaar, sinds de vaccinatiecampagne zijn er 1500 hartaanvallen geteld.” Nu ook autopsiebewijs dat de “vaccins” zorgen voor hartfalen. Verder alles in orde hoor!" 
Ik zag hem in gesprek met cardioloog Dr. Peter McCullough. Een arts die zich regelmatig uitspreekt.
Net zoals bij luchtvaartpersoneel wordt de gezondheid van sporters die op hoog niveau trainen en wedstrijden spelen nauwlettend in de gaten gehouden. Het gaat dus om heel gezonde mensen.