woensdag 4 januari 2023

Contant en spruitjes uit de airfryer

Het enige wat ik nu eigenlijk over geld wil zeggen is dat ik het deze maand probeer zo mijn mogelijk uit te geven. Bijna niet, als dat lukt. Ik heb €19 contant geld in mijn huishoudbakje met knalgroene deksel. Ik ben vol enthousiasme begonnen.
Betaalt u alstublieft zoveel mogelijk met contant geld. Een smeekbede voor een leefbare wereld en dit geldt voor veel meer onderwerpen, maar nu even hiervoor. Geen controlesysteem. Wat er is, is er, (er wordt al van alles gecontroleerd. Als ik naar iets gekeken heb via de zoekmachine krijgt Henk dat vaak daarna op zijn laptop te zien) maar niet via een pasje dat alles te volgen is, dat wij te volgen zijn!

Ik zag spruitjes uit de airfryer en dat lijkt me zo lekker. Ik zal het recept bij 'airfryer' zetten. Simpel, beetje olijfolie door de spruitjes husselen, 2 eetlepels op 500 gram spruitjes. Lekker bij aardappelen, pureee, of rijst. Ruim 20 minuten in de airfryer, op 200 graden. Tussendoor 2x schudden. Als het goed is zijn ze nu knapperig van buiten en zacht van binnen*. Wat gemalen zout erover. Ik zag ergens anders dat ze er kerriemayonaise bij gaven. Vast heel lekker, maar ik zou het als eerste met mosterdmayonaise proberen denk ik.  
* Zo waren de oliebolletjes en appelbeignets van de Aldi, na ze even in de airfryer gedaan te hebben, zacht en lekker warm van binnen en knapperig van buiten, zalig. Ook nog grote oliebollen gekocht om de plaatselijke voetbalclub te steunen en dezelfde procedure, mmm.

En omdat het zo lief is ...
https://twitter.com/buitengebieden/status/1609230073709887489?s=20&t=41qKTbghSUZzOat-9YJeNg