zondag 1 januari 2023

Begin van het nieuwe jaar

Goedemorgen allemaal, op deze eerste ochtend van het nieuwe jaar.
Ik heb aan u gedacht gisteravond. Aan iedereen, alleen, eenzaam, niet alleen, niet eenzaam, ziek, niet ziek, rustig, niet rustig. Ik had eigenlijk wel alsmaar door willen schrijven, om u dat te laten voelen. Ook als ik niet schrijf ben ik een beetje bij u.

Ik wens u een goede eerste dag van 2023.
Dit is zo mooi.
https://twitter.com/Bijan63/status/1609325631728123905?s=20&t=MNWp6W95kIHxa6H8WJUU-g

Het was zielig voor de dieren en ik heb Wietse in gedachten, die totaal in paniek raakte door vuurwerk, ook door een traumatische ervaring. Hij kroop onder een stoel waar hij eigenlijk niet onder kon kruipen. Gistermiddag liep hier een hondje dat zich helemaal niets van het 'geknal' aantrok, hij reageerde er niet eens op. Ik herinner me in Utrecht de oorverdovende explosieve knallen, heel eng. Een keer leek het wel een bom. Daar was niets leuks aan. Veel vuurwerk is gevaarlijk en ik weet niet hoeveel gewonden er dit jaar zullen zijn. Maar mijn ervaring; ik heb behalve vroeger in Scheveningen, nog nooit zulk prachtig vuurwerk gezien. Om iets over twaalven zat ik in mijn nachtponnetje buiten. Het was te merken dat het de warmste oudejaar sinds de meting was, want zoiets was eerder toch ondenkbaar. Ik had wel een kamerjas over het ponnetje. Het was een heel bijzonder moment. Geen harde knallen, alleen maar mooi en heel feestelijk.