dinsdag 3 januari 2023

Mince Pies

Heb net nog even bij 23 december een filmpje geplaatst van de chef die mince pies maakte voor the royal family. Grappig idee dat Queen Elisabeth hiervan smulde. Het water liep me in de mond toen ik dit zag. Vroeger maakte ik wel eens mince pies nadat ik in Engeland Kerst had gevierd, was er dol op. We kregen er, naast al het andere, ook nog Christmaspudding wat eigenlijk dezelfde vulling heeft volgens mij en een dikke laag icing. Ik weet niet wat hier de vertaling voor is want het is geen glazuur maar een dikke suikerlaag. Mijn moeder en ik waren een beetje misselijk herinner ik me, te veel, te zoet. Maar die mincepies ... volgend jaar ga ik ze misschien wel weer eens maken. De vulling lang tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. Nu zou ik trouwens best een stukje van een christmaspudding willen. Het woord pudding wekt misschien verwarring, het is geen pudding, maar een soort stevige, bijna harde ronde cake.

bluemorphos