zondag 8 januari 2023

Paprika en bundel

Goedemorgen allemaal, hoe heeft u geslapen?
Het is een zonnige zondag. Ik wens u een mooie dag! 

Hier even een foto van een van de kweeksels in/op de vensterbank. Dit is al echt een paprika en er zitten heel veel bloemetjes in de planten. Spannend dit, al vind ik het ook wel een beetje raar om dit in de winter te doen. Gek genoeg niet met pepers (slaat nergens op) en ik hoop dat er veel zullen verschijnen. Ik wil zo graag een potje vullen. Maar met twee of drie ben ik ook al blij, vers voor in de maaltijd. Ik wacht het (actief) af.



Over kweken gesproken ...

Uit het Nederlands Dagblad:
Corona kweekte conformisten

"Hopelijk keert corona niet terug en zijn er geen nieuwe beschermingsmaatregelen nodig. Maar als die er komen, zullen veel protestantse christenen en kerkelijke gemeenten minder meegaand reageren dan in 2020 en 2021. Dat maakt deze bundel wel duidelijk."
Pandemieën en protestanten. De omgang met infectieziekten in protestants Nederland sinds 1800 Tom-Eric Krijger en Paul van Trigt (red.). Uitg. KokBoekencentrum, Utrecht 2022. 206 blz. € 16,99

Hoeveel artsen moeten hun ervaringen en grote bezorgdheid nog uitspreken voordat er eindelijk geluisterd wordt??!!  In het begin hielden veel zich stil. Sommige, de mensen die ik innig dankbaar ben, die alles op het spel hebben gezet, die openheid belangrijker vonden dan de risico's die ze liepen, niet!. Nu groeit het aantal artsen dat niet meer zwijgt met de dag. Niet alleen omdat ze hun geweten volgen, maar omdat steeds meer zichtbaar wordt. Ik weet ook zeker dat er heel veel mensen waren die zich vanaf het begin wel uitspraken, maar die we niet te zien kregen. Het blijkt meer en meer hoeveel verborgen is gehouden. Henk liet me een paar dagen geleden ook iets zien dat het leek of het artsen waren die pro regels of prikken waren, dat weet ik niet meer, maar niet bestaan hebben. Dan worden mensen gepusht door ... niets. Terug naar de artsen, wat moeten ze doen zodat er wel naar hun geluisterd wordt? Misschien hun werk neerleggen? 
https://twitter.com/Kukicat7/status/1611426169966166017?s=20&t=NptAXUnxrZVZQ6xWqV7b9w