donderdag 19 januari 2023

Zijn ze nou helemaal gek geworden

Henk wist het al, ik niet. Zorginstellingen beknibbelen op voeding om kosten te besparen. Dit is naast alle c.gedoe het meest krankzinnige wat ik de afgelopen tijd heb gehoord. Het is vast een uitzondering, het zal niet over alle instellingen gaan, maar toch. Het is zeker ook door de prik in de bol geslagen, het lijkt of mensen ongevoeliger en onverstandiger worden (schreef eerst een ander woord). Hoe krijg je zoiets voor elkaar, wat is er gebeurd???
Alle tijd en dus geld besteed aan administratie voor voeding! Maar ook zonder dat, dit heeft toch de hoogste prioriteit??!!
Goede voeding is de basis voor gezondheid. Niet alleen fysiek, ook geestelijk en zeker als mensen gezamenlijk eten is de maaltijd een heel belangrijk sociaal moment. Lekker en goed eten zorgt voor vreugde, voor een voldaan gevoel. Op de plekken waar ik gewerkt heb was wat dit betreft zeker geen schaarste
Ik hoop werkelijk dat iedereen die invloed heeft hard in actie komt  om hier onmiddellijk iets aan te doen.
Ik heb wel eens zo'n undercoveractie gezien waar misstanden in een tehuis voor ouderen werd blootgelegd. Ik hoop dat het een incident was, al moet ik zeggen dat ik wel eens vaker iets gehoord heb. Maar ik denk dat het meestal goed gaat en dat de verzorgenden over het algemeen het werk met hart en ziel doen.
Een gebrek aan voeding... Ik gun elke oudere (en elk ander mens) heerlijke, voedzame maaltijden, die op elke manier goed doen!

Voor de lunch bijvoorbeeld een winterse, verwarmende maaltijdsoep van ui, wortel, linze, kerrie en peterselie. Brood (combinatie peulvruchten granen!) en wij hadden een appelpannenkoekje toe.