maandag 23 januari 2023

Misstanden

Hopelijk heeft u een fijn weekend gehad.
Ik weet niet wanneer het ontstaan is, tijdens de c. toestand denk ik, maar ik vind het belangrijk om die en andere misstanden te benoemen en elke dag is er wel iets. De longarts uit ons ziekenhuis waar ik het over had schrijft nu:

"'Hoe een catheter van 2,61 euro uiteindelijk een heleboel pijn bij een stervende patiënt, 1000 euro en heel veel tijd en frustratie van de zorgverlener kostte.

Over het absurde beleid dat de eigen apotheek niet meer simpele hulpmiddelen mag leveren." 

Ik heb zijn tekst rood gemaakt, zodat hij goed opvalt. Ik had het laatst over protocollen en dit is er weer eentje blijkbaar, liefdeloos. En God, elk mens heeft behoefte, of nee, het is het enige wat belangrijk is, LIEFDE. En extra als je afhankelijk in een ziekenhuis ligt.
De apotheek zit onderin het ziekenhuis, ideaal en wat is de reden dat het beleid veranderd is? Het is opvallend hoeveel er gebeurt ten nadele van ...
Dit is afschuwelijk voor de patiënt en als je dan ook nog stervende bent, wat een einde. En hoezo kost het opeens €1000?

-------

Hoe prikfabrikanten verantwoordelijkheid uit de weg gaan en niet aansprakelijk willen zijn.
India was standvastig en koos voor een eigen koers.
"India is de enige grote markt ter wereld die vaccinfabrikanten niet beschermt tegen burgers, wat een goede zaak is. We hebben geen wetten gemaakt om iemand te laten profiteren.
We stonden open voor elke mogelijkheid. Op onze eenvoudige manier, met beperkte middelen, gingen we dingen doen, met nederigheid en gezond verstand, zonder toe te geven aan paniek.

Rudyard Kipling zei:
Als je je hoofd kunt houden terwijl iedereen om je heen het hunne verliest en
jou de schuld geeft
Als je jezelf kunt vertrouwen terwijl alle mannen aan je twijfelen,
dan zul je een man zijn, mijn zoon!"

Hier het hele artikel van Anu Lall. Ze is advocaat en heeft gewerkt in de farmaceutische industrie in India, de VS en Europa.

https://thedailyguardian.com/why-india-did-not-allow-pfizers-covid-19-vaccine/