zondag 22 januari 2023

Goede vraag

Goedemorgen lieve mensen.
We hadden een heerlijke wandeling in de frisse lucht. Het was rond het vriespunt denk ik. Stevig doorgestapt, zoals elke dag en u weet het, tussendoor 'ren' ik dan als een hondje op en neer. Het is niet echt rennen, meer nog steviger lopen. Korte tijd hebben we het op zondag andersom gedaan, eerst ontbijten en dan wandelen, maar nee, dit is toch het fijnst en daarbij heb ik dan meer zin in een lekker ontbijtje. Vanmorgen met een warm geurende pistolet met ... lemoncurd! Als kind was ik er al gek op. Jaren niet gehad en een paar weken geleden zag ik het en kochten we het. Oh, wat lekker.
 
Ik las een goede retorische vraag op twitter (hier haal ik vaak citaten van aan) van iemand:
"Die plotselinge overlijdens, ik vraag me af hoeveel ongevaccineerden daar tussen zitten.
Ik heb een vermoeden…"

Bovenstaande schreef ik gisteren. Wat ik net in het engels las en hierop aansluit was:
"Als de oversterfte ging over ongevaccineerden dan zou het 24/7 in het nieuws zijn."
Alles wat helpt om een prik aan de man, vrouw, transgender, kinderen (wordt het niet aan dieren gegeven?) te brengen is welkom. Zo is het de afgelopen tijd gegaan.   
"In Canada worden miljoenen vaccins weggegooid omdat mensen ze niet nodig hebben en (dus) niet willen. De vaccins zijn over de datum en ook dan werken ze nog steeds niet naar behoren. Zonde van al dat weggegooide geld". In het originele engelse bericht stond ook nog dat het om een biljoen dollar gaat.
Maar wordt er nu eindelijk, eindelijk gestopt met prikken? Ik dacht ik ga het opzoeken, maar het is allemaal oude, over-eenzijdige informatie die ik lees, waar ik verdrietig van word.
Eigenlijk vrees ik wel dat het nog gebeurt. Daar is niet eens een emotie bij te noemen, zo zinloos en zo erg. 


Dit gezegd hebbende nog even heel wat anders. Voor het evenwicht, wat altijd vanzelf ontstaat. net als al het andere. Als ik lees op kanalen, lijkt het of er mensen zijn, die zo goed als de hele dag met alle narigheid bezig zijn. Ze kunnen niet anders maar ze hebben hopelijk een manier gevonden om ermee om te gaan iets in zichzelf om te harmoniseren. Soms is dat er ook niet denk ik en blijft het doordonderen in hun. Schoonheid is nodig, verdieping vooral, beweging en ook afleiding, zoals boeken, films en muziek. En humor!
Dit is muziek die me onmiddellijk in beweging brengt, wat blues sowieso doet, heerlijk. En op wat voor instrument deze muziek gemaakt wordt ...

https://www.youtube.com/watch?v=V9-ltPsbw9g


Henk stuurde me dit net, 'The life cycle of a strawberry.'
De natuur is volmaakt.
De link die erbij stond doet het niet, anders had ik die meegestuurd.