zondag 8 januari 2023

Weer goed en meer

Als ik alles zelf maak, zoals normaal, zoals altijd, vallen we weer af en voelt het weer gezonder.
Ik sta dan wel meteen weer uren per dag in de keuken.  Zoals nu voor het bezoek van morgenen een zaden broodje wat op staat te stijven. Straks een uurtje bakken in de airfyer. Dadelijk nog koken, maar ik denk dat het allemaal restjes worden en als toetje koffie met knieperkes, die de buurvrouw heeft gebakken. Ze doet dat elk jaar en dan ruikt het dagenlang, ook buiten, naar vanille, heerlijk. We vinden ze wel het lekkerst met room. Ik maak 'strassendreck'. Een beroemd en heel gemakkelijk toetje van mijn moeder. Laagje rode jam in een schaaltje en daar geklopte, licht gezoete slagroom met chocoladevlokken erdoor, bovenop. Het kan alleen op het laatst gemaakt worden want dan zijn de vlokken knapperig, ze moeten niet zacht worden. Op zich met zachte vlokken vast ook lekker, maar dan wordt het een ander toetje. Maar goed, hier geef ik de knieperkes bij met een sterk kopje koffie.Het was allemaal lekker de afgelopen tijd en vooral ook gemakkelijk, maar nu is het weer klaar, met af en toe een uitzondering. En alles wat ik maak is lekker en er zitten ook allerlei snoeperijen bij, maar dan gezond.

Dr. Ir. Carla Peeters:
“Zwitserland vernietigd miljoenen mRNA vaccin dosis in 2023. Niemand wil ze meer ook ouderen en ontwikkelingslanden niet”

Het past ook niet, Zwitserland was altijd van natuurlijk en zoveel mogelijk salades. Het is wel een land met grote farmaceutische bedrijven en Roche bijvoorbeeld maakt geen vaccins, maar heeft wel een medicijn ontwikkeld, dat als enige op de markt kwam. Actemra, voor patiƫnten die zwaar onder corona leden. Dat is fijn.

Over de pandemiewet
"De Biomedische Rekenkamer, opgericht tijdens de coronacrisis als medische waakhond door een groep wetenschappelijke specialisten, tijdens de coronacrisis door categoriseert het wetsvoorstel zelfs als “een constitutionele staatsgreep”.
Journalist ­Erick Overveen, die ook voor De Andere Krant schrijft, nam de hele Wpg – inclusief de nieuwe pandemievoorstellen – minutieus door en schreef een stevig onderbouwde brief aan de Eerste Kamer met een oproep tegen deze wet te stemmen.
Wat hoop ik dat die wet er niet komt. Zo ja, dan is het einde zoek.

Ik werd gevraagd als ik inspiratie heb, veel te schrijven het komende jaar en ook regelmatig een weekmenu te plaatsen. Ik schreef gisteren aan een schrijfster dat ik wel de hele dag door zou kunnen schrijven, de inspiratie is er altijd en er komt van alles op mijn weg, waar ik een keuze uit maak. Ik schreef ook dat de hele dag schrijven zielig voor Henk zou zijn want dan mist hij mijn lekkere hapjes. :-) Ik zal veel blijven schrijven en ook veel betaalbare weekmenu's plaatsen, dat beloof ik. 

ps
Het is nu 21.35u en ik was het broodje vergeten te bakken, terwijl ik dat na het bakken van de pasteitjes wilde doen. Het zit dus nu nog in de airfryer. Die pasteitjes waren voor Eerste Kerstdag. Met champignonragout.