dinsdag 17 januari 2023

Geen uitweg zien

Ik las zo'n naar bericht gisteravond over de Oostenrijker Stephan Haider, 20 jaar. Hij was enthousiast wedstrijdzwemmer, student wiskunde en filosofie. Ik schrijf 'was' omdat hij door de prik myocarditis kreeg. Zijn leven was voorbij voor hem en hij pleegde zelfmoord.  
De vader van de jongen heeft het weefsel  van hart en vaten door de Duitse patholoog- anatoom professor dr. Arne Burkhardt laten onderzoeken.  De arts zegt dat de jongeman sowiieso niet lang meer te leven had, zo was zijn lichaam beschadigd.
Volgens arts Weikl is met het vaccineren van gezonde jonge mensen een misdaad tegen de mensheid gepleegd.
Deze arts en de vader roepen op om dit verhaal zoveel mogelijk te delen.
Opnieuw een hartstochtelijke vraag om het prikken te stoppen. 
Bij deze het hele verhaal, met verduidelijkende microscoopbeelden.
https://deanderekrant.nl/nieuws/stephan-22-zag-door-myocarditis-het-leven-niet-meer-zitten-2023-01-14

Ik heb hier veel aan gedacht sinds gisteravond. Ik hoop met de vader dat dit verhaal helpt om iets teweeg te brengen, dat als er nog een oog dicht zit dat nu open gaat. Hoe kan iemand het ten opzichte van zichzelf verantwoorden nog maar een zinloze prik te zetten? Ik vond dit trouwens altijd een vreselijke uitdrukking van HdJ prikken zetten. Het klinkt als een puur technische handeling. Vaccineren, wat nu niet gezegd kon worden, klinkt heel anders.

Er zijn heel wat artsen die zich tegen het beleid en tegen het prikken keren, maar één arts (misschien wel meer, maar hier las ik over) is mikpunt van prikkende artsen en anderen die het narratief volgen. Er schijnt een constante terreur tegen haar te zijn. Op elke plek komen zoveel frustraties boven. Mensen maken elkaar het leven zuur, zonder ook maar even te luisteren naar elkaar. Wat ik zie en denk is dat veel bedreigend is. Maar het gaat over lijden en over leven en dood.


couleur