dinsdag 3 januari 2023

Oud worden

Heerlijk fris weer is het. We hebben zo een afspraak, anders had ik nog wel een half uur langer willen lopen (Henk niet denk ik :-) Nu een lekker Budwigontbijt met appel, kaneel, gemberpoeder, rozijnen en pompoenpitten.

Mijn dag begon met ontspanning en daarna lezen hoe zeer ziekte een verdienmodel is geworden. Laten al die medici, leveranciers en verzekeraars gaan tuinieren schreef de schrijfster. Het liefst samen met de patiĆ«nten. Wat zou dat prachtig en goed zijn! 
In wat voor krankzinnige wereld leven we toch?
Waar is iedereen mee bezig en waar gaat het om???
Henk en ik hadden het hier tijdens de wandeling over en Henk zei dat over 100 jaar mensen zeggen "hoe bedroevend, dat mensen zo gek konden zijn"?

Dr. Anastasia Maria Loupis
I’ve been taken through 2 Medical Boards; The Medical Board for Patient Safety and the Medical Board for Medical Ethics. For speaking the truth in my personal life! Living up to my Hippocratic Oath, giving people the Informed Consent they are missing. What has the world come to?

"Have you all noticed the unvaccinated are still here?"

En dan al die mensen die lichte, zware en soms heel zware bijwerkingen hebben van de prikken? Wiens leven vaak in een nachtmerrie veranderd is. Door waar ze last van hebben en de bejegening. Ook dat nog. Gestraft worden voor wat opgedragen werd. Gestraft worden omdat je ziek bent geworden.

----------------

Voor zoveel zaken zoeken mensen het antwoord buiten zichzelf.

Ik wens iedereen toe dat hij dit jaar dichter bij zichzelf komt. De aandacht naar binnen gericht. Ik denk aan gezondheid, onafhankelijkheid maar ook ... hoe zeer zijn mensen bezig met anderen (wat de aandacht van zichzelf afleidt) en dan volgt er vaak ook nog een waardeoordeel. Laat iedereen zijn eigen leven leiden, met alles erop en eraan. Met u lezers is dit laatste weinig aan de hand denk ik. Allemaal warme, betrokken, mensen hier! 

Dit mooie mandje is voor u!

NoName


We kregen zo'n gelukskoekje voor Kerstmis en bij mij stond op het briefje dat erin zat:
"Hoe moeilijk het soms ook is, volg je hart en ben eerlijk naar jezelf." Dit sluit mooi aan op het voorgaande.

Een beetje prettig oud worden heeft met veel te maken, met de hoeveelheid klachten, ziektes, beleving, maar zeker ook met doen wat u fijn vindt, echt fijn! Je ziet dit zo goed bij schrijvers, artiesten, kunstenaars of anderszins gepassioneerde mensen. Voorbeelden te over.

Later:
Ik heb net nog een documentaire geplaatst bij gisteren. Ik voeg vaker iets toe, maar ik denk er niet altijd aan om het te vermelden. Ach, u vindt het wel. Ik doe het niet bij een bericht van lang geleden. Dan wordt het een nieuw bericht.