maandag 30 januari 2023

Winnen? En veel meer

Hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden, Rob de Wijk vindt dat Nederlandse politici moeten stoppen met het zeggen dat zij de oorlog 'willen winnen'. Iets waar de "Amerikanen beter over nadenken". Want bij 'winnen' hoort ook het sturen van de eigen landmacht als de boel nog verder escaleert, zegt De Wijk
Ik zag hoe de tanks onderweg zijn. Ik houd mijn hart vast. Wat er wel moet/kan gebeuren weet ik ook niet, maar oog om oog werkt niet, net zo min als sancties, waar nu zoveel mensen de dupe van zijn. Het is moeilijk. Ik zag een plaats in de Oekraïne waar op een gebouwtje na niets meer van over was. Een man zei: laat de bulldozer er maar overheen gaan, over alles wat kapot is. 
Proberen te onderhandelen, proberen een ingang te vinden, het enige dat ik kan bedenken.

Ik zag een dramatisch filmpje van een doodzieke man, volledig afhankelijk van hulp, met deze tekst erboven: 
"Dankzij uw vaccin: Ik ben een 48 jarige man, meerdere bloedproppen in mijn longen..,ventriculaire tachycardie, wijd verspreide vasculaire neuropathie, ik heb verzorgers nodig die voor me koken en me wassen. Ik had een succesvolle carrière, ik was gezond''.

Ik schreef over ouderen die minder zichtbaar zijn, die vaak ook andere klachten hebben, maar waar net zo goed veel aandacht naar de oorzaak zou moeten gaan. Maar al die jonge mannen ... Vaak supergezonde (een groot aantal is zeer sportief) mannen. Het tegenovergestelde dus. Niemand zou hier met zijn verstand bij moeten kunnen. Iedereen zou dit tot op de bodem uit moeten zoeken. Elk slachtoffer zou gecompenseerd moeten worden, zodat er geld is om het lijden een beetje te verlichten.  Niemand zou dit ooit nog moeten laten gebeuren!!!

Er gebeurt NIETS structureels (wel in emoties bij mensen). Ik voel me hier plaatsvervangend schuldig over. Wat kan ik doen? Ik kan er alleen af en toe over schrijven.  

Ik zag bij twitter een vrouw haar roepnaam en 'wakker'. Ze schreef:
"Blijft lastig om los te laten dat ik misleid, bedonderd en vergiftigd ben. Doe mijn best maar nooit gedacht dat mijn eerste pensioenjaren zo verkloot zouden worden.
Een later bericht: "Zoveel positieve wensen van iedereen. Het gaat nu beter met mij. Wat ik zeg….loslaten en vertrouwen hebben in alles wat mij goed heeft gedaan; jullie, PEMF frequentie therapie, acupunctuur, ivermectine, supplementen, bidden, ja dat hielp allemaal. Daarna op het goede spoor gekomen."
Veel reacties van mensen die blij zijn dat ze wakker is geworden. Ook wel eens: We hebben gewaarschuwd. Daar heeft niemand iets aan, het gaat om nu. 
Bij haar naam staat: "ok en anesthesie assistent. Zwaar beschadigd door C spuiten"

Henk stuurde me een bericht over uitvaartverzorgers die heel erg bezorgd zijn door het grote aantal onverwachte sterfgevallen (er staat 7 van de 10 zijn onverwachts!), de laatste 1 1/2 jaar. Vaak wordt de doodsoorzaak met kleren aan vastgesteld door de huisarts, terwijl je dan veel ontgaat. Ik heb nog nooit van een thanatopracteur* gehoord. Dat is iemand die het lichaam conserveert/balsemt zodat de ontbinding stopt en mensen de overledene nog kunnen zien. 
Deze verzorgers van het laatste moment zeggen dat ze een aantal mensen niet meer netjes kunnen maken omdat ze vol zwellingen en donkere verkleuringen zitten.

Net zag ik in de Leeuwarder Courant dat in het UMCG jonge mensen overlijden door een infectie en vleesetende bacterie. De artsen zeggen dat ze heel wat gewend zijn maar "ook wij zijn hiervan onder de indruk". Die bacterie wordt ook wel Fasciitis Necroticans genoemd en de naam zegt het al.
Deze bacterie staat als bijwerking in de officiële Pfizerdocumenten schrijft iemand. (Ik kan dat eerlijk gezegd niet terugvinden, wel Fasciitis maar er staat geen necroticans achter en op deze manier kan het ook iets anders betekenen). 
In het artikel in de Leeuwarder Courant wordt als mogelijke oorzaak verminderde weerstand genoemd door het afstand houden in de afgelopen jaren.
Alles wat de weerstand vermindert helpt mee om extra gevoelig te zijn, de prik, de kapjes, de lockdowns en ja, die afstand, daar gaat het eigenlijk ook weinig over. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk van elkaar opvangt, dat is versterkend! Angst zorgde ervoor dat het tegendeel gebeurde.

Ik schreef eerder dat de scheurtjes wat groter worden, er ontstaat een beetje licht. Het ging misschien nog wat voorzichtig maar Wilfred Genee vraagt zich in ieder geval af waarom er geen goed onderzoek wordt gedaan. 
https://twitter.com/Ikespike2022/status/1619306371962523648?s=20&t=CuGbjnKbDkJh6NExu3cQOg 

Er worden heel veel medicijnen door de wc gespoeld(??) en dat heeft invloed op vissen. Sommige soorten worden agressief, andere juist passief.
Het gaat vaak over stikstof maar er is zoveel meer om je zorgen over te maken.
Ik heb er ideeën over die ik hier niet eens durf uit te spreken. Zeker als het over de pil gaat, die vanzelf in het water terecht komt. En dan nog alles wat er verder uitgeplast wordt. 

*Dat en veel meer heb ik vandaag geleerd. Dat wil ik ook graag, elke dag informatie opdoen, elke dag iets leren.